web stats

DC-DC spänningsomvandlare

Hämta Katalog (PDF) 


Vilka sorters spänningsomvandlare finns?

Under produktgrupp DC till DC omvandlare finns:

DC-DC omvandlare, Spänningsomvandlare från MeanWell, Mascot, Daygreen och Szwengao

Vi erbjuder ett stort utbud av spänningsomvandlare från 1W till 200kW som används i olika applikationer och tuffa miljöer. Dess produkter är av samma kvalitet som och kostnadseffektiva enligt ISO 9001-riktlinjerna.

Flexibiliteten hos anpassningsbara produkter som uppfyller alla dina önskemål om en stabil utspänning. Numera spelar vi en aktiv roll i integrationen i våra kunders spänningshanteringssystem. 

Adapterexperten är ett professionellt företag med fokus på strömförsörjningslösningar för Fordon, Fartyg, Anläggningsmaskiner, Telekommunikation, Industritekniska applikationer. och militära områden.

Vad används en spänningsomvandlare till?

Den används då man vill höja eller sänka en spänning i fordon t.ex. veteranbilar med 6V batteri och elsystem som behöver uppgradera till 12V utrustning behöver en step-up spänningsomvandlare från 6v till 12v. Eller om man vill säkerställa en stabil spänningsnivå i ett system där nivån varierar.

I och med den höga verkningsgraden i våra spänningsomvandare medför det en låg värmeutveckling och effektförlusten i enheten blir därmed minimal.

Spänningsomvandlare som är utvecklade för generell användning där det finns krav på en stabilspänning.

De kommer med inbyggt överbelastnings-/kortslutningsskydd.

De finns i olika mekaniska utförande, IP klassade, Inbyggnads moduler, DIN-skene montage.

Här presenterar vi några av de viktigaste varianterna och de modeller vi levererar. Om du har några frågor tveka inte att kontakta oss för mer detaljerad information.

När används de olika varianterna av spänningsomvandlare?

En boost Spänningsomvandlare (Step-Up converter) används när utgångsspänningen skall vara högre än ingångsspänningen.

En buck–boost omvandlare (step-down/step-up converter) är en typ av DC-till-DC omvandlare som har en utgående spänning som antingen är större än eller mindre än inspänningen.

En spännings stabilisator (step-down/step-up) används när utgångsspänningen skall vara konstant men ingångsspänningen varierar med över eller under utgångsspänningen.

En Spänningsreducerare Spänningsomvandlare (step-down) används när utgångsspänningen skall vara lägre än på ingångsspänningen.

Hittar du inte vad du är ute efter?

Här på Adapterexperten hittar du också ett stort utbud av transformatorer, AC adapters, batterieliminatorer och mycket mer!

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt
Svenska English Suomi Dansk